התקנת לוחות סולאריים על גג פרטי: כל מה שצריך לדעת על התהליך

אנרגיה ירוקה מהווה ללא ספק הזדמנות מצוינת בעבורכם להצטרף לשינוי גלובלי שלא רק משפיע על הפחתת זיהום האוויר אלא גם מאפשר להכניס לא מעט כסף לכיס, בעקבות התקנה של לוחות סולאריים. מה חשוב לדעת אודות התהליך והאם העלות באמת משתלמת? להן מדריך מקיף בנושא.

התקנת לוחות סולאריים על גג פרטי: מגמה שהולכת ותופסת תאוצה

אם עברתם לאחרונה ברחובות והבחנתם כי בגגות של בניינים כמו גם בתים פרטים ישנם לוחות סולאריים, אתם לא לבד. למעשה, מדובר באחת המגמות המסקרנות ביותר של השנים האחרונות, וזאת בעקבות כניסה של חברות מובילות בתחומן אשר מאפשרות לציבור הרחב שבבעלותו גג פרטי להתקין לוחות סולאריים. מדובר בלוחות שקולטים את אור השמש, ובהתאם לכך מאפשרים לייצר חשמלי באופן חסכוני ואקולוגי. זה לא סוד שאנרגיה ירוקה מהווה נכון להיום את אחד הנושאים המדוברים ביותר בעולם וזאת לאור הבנה כי ייצור החשמל כפי שהוא מתבצע היום חייב להיפסק, בעקבות רמות גבוהות של זיהום אוויר. מדינות רבות בעולם כבר החלו להשתמש בלוחות סולאריים לטובת ייצור חשמל, כאשר מדינות כמו סין לדוגמה הגדירו כי עד ל 2025 כ 30% מייצור החשמל יתבצע באמצעות אנרגיה ירוקה, קרי – לוחות סולאריים. מאחר וישראל נחשבת למדינה חמה ושטופת שמש ברוב ימות השנה, להתקין מערכת סולארית על הגג הפרטי בבית מהווה הזדמנות מצוינת בעבורכם לא רק להשקיע בחוכמה ולהחזיר את השקעה אלא גם לתרום לסביבה בריאה ואקולוגית המבוססת על שימוש באותם לוחות.

התקנת לוחות סולאריים על גג פרטי כל מה שצריך לדעת על התהליך

כמה זה עולה והאם ההתקנה באמת משתלמת?

הרווח אותו תוכלו לקבל בעקבות התקנת הלוחות נוצר בעקבות הסכם מול חברת החשמל, במסגרתו צרכנים שיש בבעלותם לוחות סולאריים יכולים להציג את צריכת החשמל באמצעות המערכת הסולארית, ובהתאם לכך לקבל הנחות ביחס לצריכת החשמל הסטנדרטית דרך החברה. ככל שהגג גדול יותר, כך ניתן לומר כי מדובר בהשקעה כספית משתלמת – כאשר המינימום הוא 60 מטר רבוע ומעלה. אם בעבר הלא רחוק הקמה והתקנה של לוחות סולאריים הגיעה לסכום של כמעט מיליון ₪, כיום דרך חברות מקצועיות שמתמחות בתחום ניתן להקים את המערכת הסולארית בעלות של 30,000 ₪ ומעלה. הסיבה לכך נעוצה בירידה של מחירי הסיליקון בעולם לצד שיפור בתהליך ייצור הלוחות.

מעבר לכך, גם ממשלת ישראל מעודדת את הצרכנים להקים את הלוחות הסולאריים ובעקבות כך מאפשרת לקבל הלוואה בערבות מדינה בתנאים נוחים ובריבית נמוכה באופן יחסי. אם אתם שואלים את עצמכם לגבי תשלום מס בעקבות הרווחים, תשמחו בוודאי לשמוע כי נכון לשנת 2020 ניתן לקבל פטור מתשלום מס בעבור רווחים של 24,000 ₪ בשנה וכן פטור מתשלום מע"מ עד 70,000 ₪ לשנה. מאחר ולרוב החזר לגבי השקעה מגיע בתוך כשבע שנים מרגע ההתקנה, ניתן בהחלט לומר כי להתקנה של מערכת סולארית יש יתרון בולט הן מבחינת העלות והן מבחינת היתרונות העצומים של ייצור חשמל באופן עצמאי, ללא תלות בחברת החשמל. ניתן לבדוק את צריכת החשמל של הלוחות דרך אפליקציה ייעודית אותה מתקינים על גבי המכשיר הנייד, ובהתאם לכך להשתמש בלוח הבקרה בכדי לבחון האם ישנה ירידה בהפקת החשמל – ובהתאם לכך לטפל בתקלות באופן נקודתי, ומהיר.

אורך חיים צפוי של 30 שנה ותחזוקה מועטה

מעבר ליתרונות אותם ציינו, חשוב לדעת כי אורך החיים הצפוי של מערכת סולארית אותה מתקינים דרך חברה מובילה בתחומה מגיע ל 30 שנים של ייצור חשמל בממוצע, אולם ניתן לומר כי בעקבות פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך ניתן לומר בזהירות כי המערכת יכולה לייצר חשמל גם מעבר ל 30 שנה, וזאת בתנאי כי שומרים על תחזוקה נאותה המתבצעת בנקודות זמן קבועות. במסגרת התחזוקה נדרש לשמן את החלקים הנעים כמו גם להסיר אבק, כאשר התחזוקה מתבצעת ע"י אנשי מקצוע שמוסמכים לבצע את הפעולות באופן שיכול למנוע תקלות ובעת הצורך גם טיפול בתקלה נקודתית, בהתאם לזיהוי של תקלה.

לסיכום, התקנה של לוחות סולאריים על גג בית פרטי מהווה הזדמנות מצוינת בעבורכם לחיסכון כספי אך גם תרומה אמיתית לסביבה אקולוגית ומתקדמת המבוססת על שימוש באור השמש, לצורך ייצור חשמל.