ראיון עבודה: אלה השאלות שכדאי להתכונן אליהן מראש

מי שחושק במשרה מסוימת או רוצה להרשים מראיינים בראיונות עבודה (על מנת להתברג בתפקידי מפתח): חשוב מאד שיצליח בראיון עבודה. הצלחה בראיון עבודה לא רק שתגדיל את הסיכויים להתקבל למשרה הנחשקת, אלא שהיא תאפשר לדרוש תנאים טובים יותר ממה שמציעים החברה או הארגון, בעוד שהפגנת אישיות מנצחת לצד שאפתנות ואינטליגנציה – תותיר רושם טוב על המראיין. רושם טוב ומענה נכון על שאלות, יהוו פלטפורמה מעולה עבור מי שירצה לקבל קידום בתפקיד, ויובילו להצלחה. אז לאיזה שאלות כדאי להתכונן? הנה הרשימה:

"ספר לי על עצמך"

מרבית המראיינים ירצו לפני הכול להכיר אתכם מעט, לדעת מי אתם, מהו הרקע שלכם ומה מוביל אתכם אל המשרה. הזמן הנתון לשאלה זאת אינו ארוך. לכן יש להיות טבעיים ולא לחשוב יותר מידי. ציינו את גילכם, את המצב המשפחתי שלכם, ואת המטרות שלכם. רצוי להותיר את הרושם הטוב ביותר ולהיות ענייניים. טיפים נוספים לקראת ראיון עבודה יעזרו לכם לגבש תכנית לגבי מענה על שאלות אישיות.

"מה שמעת עלינו?"

חברות וארגונים ירצו לשמוע ולהבין כיצד הם נתפשים על ידי הציבור. לכן השאלה "מה אתה יודע עלינו?" נחשבת פופולארית. בנוסף לכך, שאלה זאת מטרתה לבחון את התשוקה שלכם לעבוד במקום. מי שחושק במשרה או בעבודה בארגון ספציפי, ידע לא מעט על הארגון או המותג. לכן חשוב לפני הריאיון להכין "שיעורי בית" ולהכיר מקרוב את הארגון, את אופיו, מטרותיו ואת הדרך בה מתנהלים עובדיו.

שאלות לראיון עבודה

"למה כדאי לנו להעסיק אותך?"

אוקיי, אנו מודים ששאלה כזאת יכולה להיות מעט מרגיזה והיא לא תמיד הוגנת, משום שאתם כאנשי מקצוע או כעובדים: מועילים למעסיק בדיוק כמו שהוא מועיל לכם. לכן אתם יכולים בקלות לשאול את המראיין "למה כדאי לי לעבוד אצלכם?". ובכול זאת, מי שמחליט אם תהיו חלק מהארגון – חייב להתרשם. ברגעים כאלה חשוב להדגיש את התכונות הטובות שלכם והמיומנויות שלכם. נסו להסביר על משבר או בעיה שפתרתם במקום העבודה האחרון, להסביר אודות תהליך שהנעתם או דוגמאות לתרומתכם לבית העסק. גם דוגמא להנהגה של צוותים או סיוע בפשרות בין עובדים – תהיה רלוונטית.

"מהן התכונות השליליות שלכם?"

שאלה שיכולה להיות מעט מביכה: כי הרי אף אחד לא רוצה לדבר על עצמו בצורה שלילית. ובכול זאת, כדאי להיות כנים ולאתר תכונה שאפשר לעבוד איתה או לשפרה. אל תהיו קלישאתים ותענו "אני פרפקציוניסט" או "אובססיבי כלפי ניקיון". היו כנים. לדוגמא: מי שמאד רגיש, יכול לציין כי הוא ניחן ברגישות או בשימת תשומת לב רבה מידי לפרטים (מה שקורה לא מעט). למעשה אפשר לציין כי אתם עובדים על מנת למתן רגישויות ולתעל אותן למטרות טובות.

"מהן ציפיות השכר שלכם?"

השאלה האחרונה תיגע לציפיות השכר, משום שהמעסיק רוצה לדעת שאתם מסונכרנים בנוגע לתשלום על עבודתכם. לשם כך מומלץ לסקור את השכר בשוק בהתאם לתפקיד ולהיות מוכנים לשאלה עם סכום מדויק בנטו. בדקו מהם התנאים הנלווים למשרה, כאשר מרבית המראיינים יציינו את הסכומים במידה וירצו לעבור אתכם אל השלב הבא. בהצלחה!